Acţiunile Condmag au crescut cu 195% în prima zi de la revenirea în arena de tranzacţionare

13 mar 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Constructorul de conducte Condmag (COMI) a înregistrat o apreciere de 195% a valorii de piaţă, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 81.500 lei. Astfel, capitalizarea bursieră a companiei ce a revenit astăzi în arena de tranzacîionare a ajuns la 14,3 milioane lei.

Acţiunile Condmag au fost suspendate din 2015, în contextul procedurilor de insolvenţă. Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călbureanu, acţionar al Dafora, altă companie reintrată în arena de tranzacţionare în septembrie.

Dafora a fost lovită puternic de scăderea accenuată a petrolului începută în vara lui 2014, atunci când cotaţia aurului negru plonjase în şase luni de la peste 100 dolari la sub 50 dolari. După o creştere până în jurul nivelului de 60 dolari, a urmat din vara anului 2015 până în ianuarie 2016 o depreciere ce s-a oprit la pragul de 27 dolari.

Acest cadru a forţat marile companii energetice să taie puternic din investiţii, iar companiile de foraj au simţit din plin noua realitate. În acest moment, cotaţia petrolului Brent este în jur de 62 dolari, iar de la începutul acestui an afişează o apreciere de aproape 7%.

Acţiunile Dafora au crescut în 2018 cu 38%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 2,59 milioane lei, până la o valoare de piaţă de 27,6 milioane lei (6 milioane euro).

 

 
Cuvinte cheie:
revenire
, actiuni
, crestere
, tranzactionare
, valoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide