Eveniment

Adio săptămâna de lucru de 5 zile, cu 8 ore pe zi. Urmează schimbări radicale: Elita mondială de la Summitul Davos începe să vadă beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile

Adio săptămâna de lucru de 5 zile, cu 8 ore pe zi....

Autor: Daniel Belu

03.06.2022, 22:34 419196

 

Chiar şi cei mai mari dependenţi de muncă din lume încep să se gândească la ideea că poate a lucra mai puţin ar putea fi mai eficient, conform Bloomberg.

În cadrul unui seminar la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, experţii au discutat despre beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile, subliniind modul în care munca flexibilă poate ajuta la păstrarea talentelor şi poate duce la o productivitate mai mare.

Emiratele Arabe Unite au fost un test important. După ce guvernul a introdus o săptămână de lucru mai scurtă la începutul acestui an, aproximativ 70% dintre angajaţi au declarat că au lucrat mai eficient, în timp ce s-a înregistrat o reducere de 55% a absenteismului, potrivit ministrului pentru dezvoltare guvernamentală şi viitor al ţării.

“Flexibilitatea pe care oamenii şi-o doresc cel mai mult la locul de muncă nu constă în opţiuni privind locul de muncă, ci când şi cât de mult lucrează”, a declarat Adam Grant, psiholog organizaţional la Wharton School din cadrul Universităţii din Pennsylvania.

Emiratele Arabe Unite au implementat această schimbare din diverse motive, printre care creşterea bunăstării personale şi consolidarea relaţiilor de familie şi comunitate, a declarat ministrul Ohood Bint Khalfan Al Roumi în cadrul seminarului. Dar există şi un efect secundar economic pozitiv.

“Atunci când oamenii au weekenduri mai lungi, ei pot, de asemenea, să cheltuiască mai mult”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO