Eveniment

Adrian Sârbu, la ŞTIU: Am câştigat în 1918 pentru că am ştiut să folosim oportunitatea. În 1989 am ratat. Sper să nu ratăm nici acum oportunitatea Schengen, reunirea tuturor românilor în graniţele Europei

02.12.2022, 22:22 181

Adrian Sârbu a vorbit în ediţia de 1 decembrie a emisiunii ŞTIU de la Aleph News despre oportunitatea istorică a intrării României în Spaţiul Schengen, în contextul în care s-au împlinit 104 ani de la Marea Unire din 1918, o oportunitate de care România a ştiut să profite. 

"Slavă Domnului că suntem în NATO. Nu? Suntem intr-un moment in care... zici de obligatiile pe care le avem...sigur ca avem obligatii...mai ales astia care am trait in ultimii 30 de ani intr-un carnaval post-comunist cu o socitate in crestere...sigur, nu performanta cum ar fi trebuit  dar in crestere. Cu un nivel de trai in crestere incredibila mai ales in ultimii 20 de ani. Avem obligaţii serioase. Ni le identificam ca fiind ale noaste? Nu. Ne intereseaza sa ni le respectam? Nu. Astăzi trăim, deşi dacă te uiţi în jur, cred că unul dintre o mie de oameni realizează că trăim un moment de o oportunitate isorică, cum am mai avut, practic nu l-am mai avut că o oportunitate este o stare obiectivă, cum a fost 1918 şi 89. Pe 1918 l-am câştigat, l-am valorificat, 89 l-am ratat şi acum suntem aproape de ratare. Ce înseamnă această oportunitate? Înseamnă reunirea tuturor românilor înăuntrul graniţelor oficiale ale Uniunii Europene, care se numesc Schengen, a spus Adrian Sârbu. 

”Cât va dura acest moment de oportunitate? Nu ştim. 1 decembrie 2023 va fi un 1 decembrie glorios, care să marcheze o evoluţie istorică favorabilă României? Sau va fi un 1 decembrie care ne va aminti că că ultimul 1 decembrie de pace a fost cel pe care il traim astăzi?”, a adăugat Adrian Sârbu. 

Vedeţi în video discuţia completă de la ŞTIU 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO