Eveniment

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 4,2% în iulie faţă de iunie

Autor: Marius Radu - Mediafax

07.09.2011, 10:17 168

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în iulie cu 4,2% faţă de luna anterioară în termeni ajustaţi sezonier, iar avansul a fost aproape de cinci ori mai mare faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În primele şapte luni ale anului, volumul afacerilor din acest sector a crescut faţă de perioada similară a anului precedent cu 2,7%.

Pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, cifra de afaceri a urcat cu aproape 10% faţă de primele şapte luni ale anului trecut.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei sunt acele activităţi care fac obiectul vânzării şi cumpărării pe piaţă - având ca principal beneficiar populaţia - şi sunt produse de societăţi ale căror venituri provin în proporţie de cel puţin 50% din vânzarea producţiei proprii, indiferent de denumirea preţurilor practicate (tarif, taxă, preţ de vânzare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO