Eveniment

Ajutor pentru Republica Modlova: 42 de medici şi asistenţi medicali pleacă în misiune pentru a-şi ajuta colegii

Ajutor pentru Republica Modlova: 42 de medici şi...

Autor: Andreea Tobias

30.04.2020, 08:44 81

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali pleacă joi, pentru 15 zile, în Republica Moldova să-ţi ajute colegii. La terminarea misiunii, 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat vor fi donate de Ministerul Apărării Naţionale.

Deplasarea echipei către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi făcută cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în anestezie şi terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgenţă şi medicină internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere. Totodată, legătura cu autorităţile responsabile din Republica Moldova si asigurarea logistică vor fi realizate doi ofiţeri din cadrul IGSU.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova.

La plecarea în misiune, echipa medicală va fi întâmpinată la Iaşi de premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.