Eveniment

Alegeri locale în Ungaria: Opoziţia speră înfrângă partidul lui Orban la Budapesta

Alegeri locale în Ungaria: Opoziţia speră înfrângă...

Autor: Mircea Olteanu

13.10.2019, 14:49 227

Cetăţenii unguri sunt aşteptaţi la urne, duminică, pentru alegerile locale, catalogate drept cruciale de opoziţia din Ungaria, care speră să înfrângă partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, în cursa pentru Primăria Budapestei, dar şi în alte localităţi, informează postul France 24.

Partidele de opoziţie şi-au unit forţele în încercarea de a împiedica o nouă victorie categorică a partidului condus de Orban, aflat la putere din 2010.

Criticii premierului susţin că acesta a modificat legile electorale cu scopul de reduce şansele opoziţiei de a concura împotriva formaţiunii Fidesz.

Acum, în multe locuri, doar un singur candidat din partea opoziţiei a intrat în competiţie împotriva candidatului Fidesz.

Cursa electorală cea mai urmărită este cea de la Budapesta, unde candidatul opoziţiei, Gergely Karacsony, este la egalitate, potrivit sondajelor, cu reprezentantul Fidsez, Istvan Tarlos, primar al oraşului din 2010.

Karacsony a comparat cursa de la Budapesta cu alegerile de la Istanbul, unde reprezentantul partidului preşedintelui Recep Erdogan a fost înfrânt de candidatul opoziţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO