Eveniment

Alegerile din Ucraina: Actorul de comedie Zelenski şi actualul preşedinte Poroşenko au intrat în turul doi

Alegerile din Ucraina: Actorul de comedie Zelenski şi...

Autor: Mircea Olteanu

31.03.2019, 20:50 457

Actorul de comedie Vladimir Zelenski şi actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko, se poziţionează pe primele locuri după primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, urmând să se confrunte în cel de-al doilea tur, potrivit datelor unui exit-poll realizat de compania TSN.

Potrivit sondajului realizat de TSN la ieşirea de la urne, Vladimir Zelenski s-a clasat pe primul loc, cu 30,1% din voturi, fiind urmat de Poroşenko, cu 18,5%, în timp ce Iulia Timoşenko a obţinut 14% din voturi.

Cum niciun candidat nu obţinut duminică peste 50% din voturi, pe data de 21 aprilie se va desfăşura un al doilea tur de scrutin.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experienţă politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO