Eveniment

Alertă ANM: Cod galben de viscol în 14 judeţe până la ora 23.00

Alertă ANM: Cod galben de viscol în 14 judeţe până...

Autor: Departamentul Corespondenti

07.02.2020, 07:38 303

La această oră mai este în vigoare o atenţionare cod galben de viscol şi ninsori în 14 judeţe, fiind vizată zona de munte. Totodată, o informare meteo anunţă vânt puternic până sâmbătă noaptea. Două atenţionări nowcasting cod portocaliu şi galben anunţă ninsoare viscolită în 4 judeţe.

Vineri până la ora 23:00, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Este vizată zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

O informare meteo în vigoare până sâmbătă la ora 2:00 anunţă că vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru şi est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) şi în regiunile sudice.

Vineri, ANM a emis şi 2 atenţionări nowcasting: una cod portocaliu care semnalează până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara vânt cu rafale de 120...140 km/h şi alta cod galben în vigoare până la ora 8:00, pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, anunţând intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h.