Eveniment

Alin Iosep: Am fost reţinut pentru 24 de ore. Va urma un proces

Alin Iosep: Am fost reţinut pentru 24 de ore. Va urma un...

Autor: Ioana David

16.05.2015, 13:12 2122

Omul de afaceri Alin Iosep, unul dintre acţionarii distribuitorului de medicamente ADM Farm, intrat în insolvenţă anul trecut, spune că după audieri la structurile de investigaţie a fraudelor economice şi la Parchet a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Am fost reţinut pentru 24 de ore. Procuratura a deschis un proces şi încearcă să dovedească un prejudiciu în legătură cu un contract semnat de Dragoş Pop (acşionar majoritar al ADM Farm, decedat în august 2012 – n.red.)  în 2011, eu fiind la acea dată administrator al firmei”, a afirmat Alin Iosep. El nu a dorit să facă alte comentarii despre contractul semnat sau despre prejudiciu, precizând că reîinerea a fost doar pentru 24 de ore. Alin Iosep deţine 49% din acţiunile ADM Farm, unul dintre primii zece distribuitori de pe piaţa farmaceutică locală. Compania a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de de 696 mil. lei şi pierderi de 3,6 mil. lei.

Alina Iosep şi Dragoş Pop au pus bazele ADM Farm în 1998, companie care a urcat în primii zece jucători din distribuţia farma. Ca urmare a decesului lui Dragoş Pop în vara anului 2012, compania a întrat într-o perioadă de declin, iar la finalul anului 2014 a intrat în insolvenţă.

Elena Pop, soţia lui Dragoş Pop, controlează acum pachetul majoritar al distribuitorului.

Potrivit Mediafax, procurorii au audiat mai multe persoane în urma percheziţiilor care au avut loc joi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi au emis pe numele a patru dintre acestea, printre care şi Mihai Alin Iosep, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit Mediafax care citează Poliţia Română, în perioada 2011-2012, reprezentanţii unei mari companii de distribuţie de medicamente ar fi evidenţiat operaţiuni comerciale fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. în circuitul infracţional ar fi fost implicate şapte societăţi comerciale, atât din categoria firmelor fantomă, cât şi beneficiare ale tranzacţiilor fictive evidenţiate. Prin intermediul firmelor ar fi fost transferaţi aproximativ un milion de euro către persoanele vizate, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Anchetatorii au făcut, joi, 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoanele suspectate în acest dosar, pentru cinci dintre acestea fiind emise mandat de aducere.


Citiţi şi 

Mihai Alin Iosep, unul dintre acţionarii distribuitorului farma ADM Farm, reţinut într-un dosar de evaziune şi spălare de bani în tranzacţiile cu medicamente

Percheziţii într-un dosar de evaziune prin tranzacţii cu medicamente; este vizat retailerul ADM Farm


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO