Eveniment

Amenda de 400.000 euro pentru Culita Tarata

06.06.2008, 20:38 55

Consiliul Concurentei a aplicat companiei TCE 3 Brazi, detinuta de omul de afaceri Culita Tarata, o amenda de 400.000 de euro, pentru ca a refuzat un control inopinat, sanctiune care va fi contestata de conducerea firmei.
Reprezentantii Consiliului spun ca saptamana aceasta inspectorii sai au facut controale inopinate simultane la sediile a 11 societati active pe piata cerealelor, din acestea numai TCE 3 Brazi refuzand sa se supuna controlului.
"Acesta este primul caz in care un agent economic refuza sa se supuna unei inspectii. Conform legii, in acest caz, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pana la 1% din cifra de afaceri totala a societatii in anul anterior sanctionarii. Prin urmare, Consiliul a aplicat o amenda de circa 1,5 mil. euro, respectiv echivalentul a 400.000 de euro", spun reprezentantii Consiliului Concurentei.
Conducerea companiei sustine insa ca a refuzat controlul pentru ca nu i-a fost comunicat motivul si ca reprezentantii Consiliului au intrat in companie in mod abuziv.
"Au sosit trei indivizi, iar seful echipei a spus ca doresc sa sigileze arhiva si calculatoarele firmei, fara a ne fi comunicat motivul acestui control. Conform legii, nu poti intra abuziv intr-o companie, daca nu ai mandat sau daca nu ai constatat un flagrant", a declarat pentru ZF Culita Tarata.
El a mai spus ca inspectorii au venit cu un ordin de serviciu avand o tematica din 2006. "Au mai chemat un reprezentant al Consiliului Concurentei de la Piatra-Neamt care a intrat fortat in unitate si care se afla, dupa cum am auzit ulterior, in concediu medical. Vom depune o plangere penala pentru abuz in serviciu", mai spune Tarata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO