Eveniment

Amenzi de 40.000 lei aplicate de ITM Prahova la unităţi de cazare şi din domeniul turistic

Amenzi de 40.000 lei aplicate de ITM Prahova la unităţi...

Autor: Daniel Lazar

17.09.2023, 08:00 953

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a efectuat, în perioada 28 august – 8 septembrie a.c., controale la operatori economici din domeniul turistic şi cu activităţi de cazare, aplicând amenzi în valoare totală de 40.000 lei. Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de muncă au depistat două persoane care prestau muncă nedeclarată. Totodată, au constatat o serie de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă, fiind dispuse amenzi în valoare de 6.000 de lei, 3 avertismente şi 8 măsuri în vederea remedierii neconformităţilor.

Deficienţele constatate au fost următoarele: neîntocmirea contractului individual de muncă anterior începerii activităţii; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea regulamentului intern; nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de lucru.

De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în muncă au verificat 30 de angajatori, printre deficienţele constatate putând fi enumerate: lipsa instrucţiunilor proprii de sănătate şi secritate în muncă; neprezentare documente; lipsa buletin de verificare prize de pamânt; truse medicale de prim ajutor incomplete/expirate. În urma controalelor desfăşurate în cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate au aplicat două amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au dispus 67 de măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate.

Campania Naţională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă şi pentru verificarea modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia lucrătorilor a vizat angajatorii care desfăşoară următoarele activităţi: Alte servicii de cazare – cod CAEN 5590; Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată – cod CAEN 5520; Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similar – cod CAEN 5510.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO