Eveniment

Amenzi de 80.000 lei aplicate de ITM Prahova pentru “munca la negru”, într-o singură săptămână

Amenzi de 80.000 lei aplicate de ITM Prahova pentru “munca la negru”, într-o singură săptămână

Autor: Daniel Lazar

03.11.2020, 19:15 60

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie a.c, acţiuni de control care au vizat respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă, aplicând amenzi de 80.000 de lei.

În cadrul activităţilor derulate inspectorii de muncă au încheiat 107 procese – verbale de control prin care s-au dispus 130 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. Urmare a faptelor de natură contravenţională constatate s-au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale. Pentru primirea la muncă a unor persoane în lipsa formei scrise a constractului individual de muncă, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii au pus în practică măsurile dispuse de autorităţi pentru limitarea  răspândirii  COVID-19. Verificările au vizat restaurante, terase, baruri, târguri, oboare, pieţe, săli de jocuri de noroc, supermarket-uri, unităţi de învăţământ, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun. 

 
AFACERI DE LA ZERO