Eveniment

Un an de la lockdown. Ce urmează? Ziarul Financiar şi Business MAGAZIN încep astăzi un proiect editorial – Un an de la lockdown. Ce urmează? – care prezintă cifrele ultimului an, rezultatele companiilor şi experienţele managerilor şi ale antreprenorilor

Un an de la lockdown. Ce urmează? Ziarul Financiar şi...
15.03.2021, 00:08 306

A trecut un an de când cei mai mulţi dintre noi am primit mesajul: „De mâine lucraţi de acasă, pe termen nedefinit”. Şi pandemia nu s-a terminat. Pentru oameni, anul care a trecut a pendulat între întrebări, pierderi, mici bucurii şi noi descoperiri. Pentru companii, a fost un adevărat roller coaster, oscilând între comedie, film de aventură şi thriller, în funcţie de industria din care fac parte. Pentru economie, pandemia a însemnat costuri zilnice. Cifrele anului 2020 au început însă să vină, rând pe rând, şi parcă proporţiile dezastrului nu au fost atât de mari.

„Anul pandemic a fost ca un meci de box în care am intrat în ring cu un adversar mult prea puternic, de la o categorie superioară (pandemia de COVID-19) căruia trebuie să îi facem faţă, iar gongul de final nu mai suna”, povesteşte Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Turismul, hotelurile şi industria HoReCa se luptă să nu fie KO, dar rezistă cu greu. Cifra de afaceri a industriei a scăzut în numai un an cu 60-70%, sunt 4 miliarde de euro care s-au evaporat într-un an, rezultate care trimit industria într-o călătorie în timp înapoi în 2010. Transporturile aeriene sunt la pământ, la fel şi toată industria evenimentelor.  Ce am câştigat după un an de pandemie?  Ce am pierdut? Ce urmează?

Citiţi astăzi o analiză în revista Business MAGAZIN şi zilnic articole în Ziarul Financiar şi pe www.zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO