Eveniment

ANAF iese la vânătoare: Fiscul a dat startul unei campanii masive de controale, în care vrea să ajungă la 150.000 de firme

ANAF iese la vânătoare: Fiscul a dat startul unei...

Autor: Alex Ciutacu

11.08.2019, 20:43 2866

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat săptămâna trecută startul unei acţiuni masive de control prin care încearcă să combată evaziunea fiscală şi doreşte creşterea conformării la declarare, potrivit unui anunţ oficial al instituţiei.

În această campanie începută la 1 august este vizată, în principal, zona Bucureşti - Ilfov. În vederea desfăsurării în bune condiţii a acţiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori. Astfel, în acest an vor fi desfăşurate 150.000 de controale care au această tematică de control.

„Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc şi vor pune accent pe prevenţie şi îndrumare. Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligaţii fiscale accesorii mai mici, în comparaţie cu cele rezultate în urma unei inspecţii fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-şi corecta declaraţiile şi de a se conforma la plata obligaţiilor, potrivit legii.

În cazul în care contribuabilii verificaţi refuză să se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceştia vor face obiectul unor investigaţii suplimentare”, transmite ANAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO