Eveniment

ANCOM: Cei 5 operatori ofertanţi se califică la licitaţia pentru frecvenţele din banda 3,4 - 3,8 GHz

ANCOM: Cei 5 operatori ofertanţi se califică la...

Autor: Emil Popescu

13.10.2015, 00:00 459

"După această primă etapă de analiză a dosarelor de candidatură depuse de către ofertanţi, comisia de licitaţie va analiza ofertele depuse de fiecare candidat şi va anunţa modul de continuare a procedurii (dacă se impune organizarea rundelor primare de licitaţie sau nu, în funcţie de raportul dintre cerere şi ofertă)", arată Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat.

Noile drepturi de utilizare a spectrului radio vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, pentru o perioadă de zece ani.

Câştigătorii vor putea furniza la nivel naţional, printre altele, servicii de transmisii de date şi acces la internet pe suport radio de bandă largă.

În prezent, în banda de frecvenţe radio 3410-3600 MHz sunt în vigoare şapte licenţe, deţinute de Orange, UPC, Vodafone şi 2K Telecom, toate fiind acordate pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip FWA (Fixed Wireless Access – acces fix pe suport radio) şi NWA (Nomadic Wireless Access – acces pe suport radio de tip nomadic).

În banda de frecvenţe 3600-3800 MHz există o licenţă acordată Radiocom pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de bandă largă).

Toate cele opt licenţe expiră la 31 decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO