Eveniment

Angajaţii români vor să lucreze de acasă, însă doar 4 din 1.000 primesc un beneficiu: Nu este o reticenţă din partea angajatorilor, dar indicatorii de performanţă reprezintă o dificultate în implementarea muncii de acasă

Angajaţii români vor să lucreze de acasă, însă doar...

Autor: Ramona Cornea

07.02.2020, 16:35 549

Studiile companiilor de recrutare arată că munca remote este printre cele mai dorite, dar doar 0,4% din angajaţii din România lucrează de acasă. În Uniunea Europeană media este de 5%.

 

 

 

România a fost printre ţările europene cu cel mai mic procent al angajaţilor care au lucrat de acasă în 2018, conform statisticilor Eurostat. În 2018, doar 0,4% dintre angajaţii români au lucrat de acasă, România fiind penultima ţară din acest clasament, „întrecută“ doar de Bulgaria, cu un procent de 0,3%. Media europeană a fost de 5,2%.

În 2018, 8 din 10 angajaţi români voiau să lucreze de acasă, conform conform unui studiu derulat de platforma de recrutare online eJobs România. Motivele pentru care ar face o astfel de schimbare sunt o mai bună gestionare a timpului de lucru, eliminarea timpului pierdut în trafic sau creşterea productivităţii.

Florin Godean, country manager al Adecco România şi Ungaria, spune că munca de acasă este dorită şi implementată în rândul angajaţilor din birouri, dar greu de aplicat în rândul celor care lucrează în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO