Eveniment

ANRE: Primim din ce în ce mai multe sesizări de comportament abuziv al distribuitorilor de energie

Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE

Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE

Autor: Cristina Cuncea

08.08.2014, 00:00 72

"Ne preocupă extrem de mult cum respectă ei (distribuitorii de energie, n.r.) reglementările, pentru că avem tot mai multe sesizări de comportamente abuzive", a afirmat Calotă într-o conferinţă.

El a adăugat că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE) vrea ca preţul energiei distribuite să fie unul "corect", stabilit pe baze corecte şi justificate.

Calotă a mai spus că joi, la ora 14:00, ANRE va avea o întâlnire cu Transelectrica şi cu distribuitorii de electricitate pentru a analiza capacitatea reală de preluare în sistemul energetic naţional a energiei regenerabile, în special cea eoliană.

Energia eoliană reprezintă cea mai mare parte a electricităţii obţinută din surse regenerabile din România. Reprezentanţii Transelectrica s-au plâns de mai multe ori în ultimii ani de dezechilibrele cauzate de volumul mare de energie eoliană injectată în sistemul naţional de transport al energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO