Eveniment

Antreprenorii români se aşteaptă la o încetinire a creşterii economice anul acesta, dar vor continua investiţiile. Principalele priorităţi de investiţii vor fi digitalizarea, îmbunătăţirea proceselor de afaceri şi formarea angajaţilor

Radu Crăciun, profesor de macroeconomie la ASEBUSS: Pieţele dezvoltate se confruntă cu o lipsă cronică a forţei de muncă şi sunt unele ţări, printre care şi România, în care vedem deficite mari, bugetare, de cont curent, ce pun presiune asupra economiei.

Radu Crăciun, profesor de macroeconomie la ASEBUSS: Pieţele dezvoltate se confruntă cu o lipsă cronică a forţei de muncă şi sunt unele ţări, printre care şi România, în care vedem deficite mari, bugetare, de cont curent, ce pun presiune asupra economiei.

Autor: Ramona Cornea

01.03.2023, 19:17 867

Radu Crăciun, profesor de macroeconomie, ASEBUSS: „În cazul României ne aşteptăm la o înjumătăţire a creşterii economice, dar nu vorbim despre recesiune. Principala durere a mediului antreprenorial din România în următorii ani va fi lipsa forţei de muncă” Ovidiu Dîmbean Creţa, rector, ASEBUSS: „Peste jumătate dintre managerii şi antreprenorii din România au majorat cheltuielile alocate investiţiilor pentru 2023 în comparaţie cu anul anterior” Monalisa Ungureanu, Agrii România: „În agrobusiness volatilitatea, incertitudinile, ambiguitatea, complexitatea se manifestă 100% în acest moment. Suntem într-o ecuaţie complexă, dar optimismul încă există“.

Antreprenorii români se aşteaptă la o încetinire a creşterii economice anul acesta, dar nu vor opri investiţiile în 2023. Principalele priorităţi de investiţii de anul acesta vor fi digitalizarea, îmbunătăţirea proceselor de afaceri şi formarea angajaţilor.

„De un an de zile ne confruntăm cu cea mai previzionată recesiune care a existat vreodată, dar care nu prea pare să se arate. Pieţele dezvoltate se confruntă cu o lipsă cronică a forţei de muncă şi sunt unele ţări, printre care şi România, în care vedem deficite mari, bugetare, de cont curent, ce pun presiune asupra economiei.  Anul 2022, din punctul de vedere al creşterii economice, a fost un an bun. Anul acesta cu siguranţă nu va mai fi la fel de bun. În cazul României ne aşteptăm la o înjumătăţire a creşterii economice, dar nu vorbim despre recesiune. Chiar în eventualitatea în care ar exista o recesiune, ea ar fi foarte uşoară”, a spus Radu Crăciun, profesor de macroeconomie la ASEBUSS, în cadrul unui eveniment organizat de şcoala de business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO