Eveniment

Arafat, despre românii din Italia: Nu ai cum să opreşti cetăţenii să intre în ţară

Arafat, despre românii din Italia: Nu ai cum să...

Autor: Departamentul Social

08.03.2020, 19:29 476

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică, întrebat dacă se poate închide orice intrare în ţară a persoanelor care vin din Italia, că românii nu pot fi opriţi să intre în ţară.

Raed Arafat a spus, duminică, la Antena 3, că nu pot fi opriţi oamenii să intre în ţară, însă recomandarea este ca ei să rămână acolo unde sunt, în situaţia dată.

„Nu ai cum să opreşti cetăţenii români să intre în România. Noi am dat o recomandare şi am spus clar: dacă sunt în zonele afectate, îi rugăm să nu pornească spre România. I-am rugat pe cei din România să nu meargă către zonele afectate. Motivul este simplu: nu ne dezicem de românii din diaspora care vor să vină în ţară, dar la acest moment riscul major este că venind din zona afectată, (...) merg la familii, intră în autoizolare cu ei dacă este cazul sau în carantină, dar noi transmit boala la părinţi, la bunici şi la persoane în vârstă, care sunt mult mai vulnerabile”, a spus Arafat.

Şeful DSU spune că în acestă situaţie „e mai bine să rămâi acolo unde eşti”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO