Eveniment

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism: Înregistrăm o creştere 40% a cererii pentru ofertele early booking. Principalele destinaţii sunt Grecia, Turcia şi Spania

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism:...

Autor: Laura Buciu

23.02.2023, 10:35 37

Agenţiile de turism promovează la Târgul de Turism al României ofertele tip early booking pentru sezonul estival, atât pentru destinaţii externe, cât şi pentru litoralul românesc, potrivit Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care constată o creştere de 40% a cererii de early booking.

La actuala ediţie a TTR, agenţiile de turism promovează ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2023, atât pentru destinaţii externe, cât şi pentru litoralul românesc, alături de alte oferte speciale cu reduceri consistente lansate cu ocazia târgului de turism. De asemenea, agenţiile promovează şi pachete turistice pentru Paşte şi alte oferte de primăvară.

ANAT constată o creştere semnificativă, de 40%, a cererii pentru rezervările tip early booking faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (perioada octombrie - februarie).

Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% şi 45%, în funcţie de transport, de unitatea de cazare şi de destinaţie ori în funcţie de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter.

Printre destinaţiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia şi Egipt. De asemenea, agenţiile de turism au pregătit pachete turistice reduse cu până la 40% şi pentru perioada Paştelui precum şi alte oferte speciale promovate în perioada TTR.

Peste 151 de companii, din 10 ţări (Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia, Ungaria) participă la TTR2023 cu reduceri de până la 50% pentru destinaţiile populare, dar şi cu promoţii speciale la vacanţe de lux. Manifestarea înregistrează un grad de internaţionalizare de 49% şi se bucură de participarea oficială a ţărilor: Bulgaria, Grecia, Israel, Maroc, Moldova, Tunisia.

Vizitatorii TTR pot achiziţiona pachete turistice pentru sezonul de vară pentru România (litoralul românesc, staţiuni montane şi balneoclimaterice, pensiuni rurale) dar şi pentru destinaţii precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Egipt, Dubai, Thailanda, Cancun, Maldive, Republica Dominicană, Seychelles, Bali, Kenya, Zanzibar, Ibiza, Tenerife sau croaziere exclusiviste.

„Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României este, în mod tradiţional, cel mai important eveniment de turism al anului în ţara noastră. Sunt reduceri, sunt oferte speciale şi aşteptăm cu drag turiştii şi partenerii. ANAT este partener al acestui târg de 24 de ani, de la prima ediţie. La această ediţie, TTR găzduieşte şi un workshop business to business între companii de turism româneşti şi elene, unde cele două destinaţii, România şi Grecia, se vor promova reciproc”, declară Dumitru Luca, preşedinte ANAT

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO