Eveniment

Astăzi, la Smart Business: Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin, tinerii arhitecţi care au amenajat câteva dintre cele mai cunoscute restaurante din Capitală

Astăzi, la Smart Business: Sebastian Mîndroiu şi Radu...

Autor: Ioana Matei

31.07.2017, 11:43 216

Astăzi, la ora 15, într-o nouă ediţie a Smart Business, îi veţi putea urmări pe Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin, doi tineri care  şi-au înfiinţat propria firmă în 2013, axată pe nişa amenajărilor de restaurante. În prezent, PickTwo, studioul lor de design, a ajuns la venituri anuale de peste 100.000 de euro şi la proiecte de renume Capitală (precum Stadio, Social 1, Skin Studio, Stadio, Summer, Venchi, etc.). Au avut însă proiecte şi în Cluj-napoca, Craiova şi Timişoara.

Ideea dezvoltării businessului a pornit de la prietenia dintre cei doi tineri; se cunoşteau din facultate (au studiat amândoi în secţia de Arhitectură de Interior a Universităţii Ion Mincu), ulterior s-au angajat în cadrul aceluiaşi birou de arhitectură. La un moment dat, Radu Călin a primit o ofertă de amenajare a unui spaţiu şi l-a cooptat şi pe Sebastina Mîndroiu în proiect. „Am văzut cum funcţionează lucrurile, ne-am înţeles şi ne-am decis pur şi simplu: am fost mulţumiţi de rezultate, ştiam domeniul destul de bine şi gândeam asemănător, astfel că am decis să facem firma, în 2013”.

Primul pas după decizia lansării propriului business a fost alegerea numelui, care avea să traseze şi principiile după care se vor ghida în conducerea firmei. S-au gândit cum ar putea să rezolve o parte din problemele pe care le întâmpină  în munca de la birou şi, din experienţa pe care o aveau, una dintre acestea era că clienţii îşi doreau să facă totul şi foarte repede, cât se poate de ieftin şi, dacă se putea, la final să iasă perfect. Au făcut o cercetare asupra acestui aspect şi au realizat că există un principiu care se aplică în mai multe domenii, dar şi în al lor: „Triunghiul managementului de proiect spune că dacă ai trei atribute, ieftin, repede şi bine, dacă trebuie să alegi două din trei, rezultatul va fi cu siguranţă opusul celui de al treilea, de unde şi denumirea studioului, PickTwo (alege două, n.red.)”, explică Sebastian Mîndroiu. Cei doi antreprenori şi-au propus astfel să aducă o viziune pragmatică asupra domeniului în care activează. „Putem să facem ceva ieftin şi repede, dar cu siguranţă nu va fi ceva spectaculos sau putem să facem ceva bine şi destul de scump, dar va dura mai mult timp, orice combinaţie din cele două iese opusul celui de al treilea, cam asta a fost gândirea pe care ne-am bazat atunci când am făcut brandul.”

Mai multe detalii despre parcursul antreprenorial al celor doi tineri şi despre proiectele lor viitoare veţi putea urmări astăzi, de la ora 15, în cadrul unei noi ediţii a emisiunii Smart Business. 

Smart Business este o emisiune în care dorim să vi-i prezentăm pe reprezentanţii noii generaţii de antreprenori, cei care au avut curajul să dezvolte pe piaţa locală afaceri ieşite din tipar. Sunt talentaţi, pragmatici, depăşesc piedici şi îşi transformă ideile în branduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO