Eveniment

Atenţie, şoferi: CNAIR a lansat o aplicaţie pentru obţinerea online a autorizaţiilor speciale de transport

Atenţie, şoferi: CNAIR a lansat o aplicaţie pentru...

Autor: Cosmin Pirv

25.10.2023, 10:41 43

CNAIR a anunţat miercuri lansarea aplicaţiei eAST pentru obţinerea online a autorizaţiilor speciale de transport de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenţia unui operator uman.

CNAIR anunţă că mediul de test al aplicaţiei a fost pus la dispoziţia operatorilor de transport, în vederea cunoaşterii funcţionalităţilor acesteia şi efectuarea de simulări ale procedurii de obţinere a AST, similar cu mediul de producţie, ce urmează a fi lansat începând de miercuri.

Aplicaţia este configurată în prezent să emită AST pentru anumite limite ale maselor şi dimensiunilor, urmând ca, ulterior, în funcţie de evoluţia traficului şi de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes naţional, cu capacitate portantă crescută, aceste limite să fie actualizate cu majorări superioare celor iniţiale.

„Având în vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie răspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depăşiri, operatorii de transport sunt rugaţi să consulte <Manualul utilizatorilor externi> şi termenii şi condiţiile de utilizare afişate pe site-ul CNAIR la secţiunea <Informaţtii transporturi rutiere - Autorizaăţii>. Precizăm faptul că organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicaţia eAST şi la modalităţile de verificare a conformităţii cu informaţiile existente în baza de date proprie CNAIR”, anunţă compania.

CNAIR va asigura suport tehnic în utilizarea aplicaţiei şi cunoaşterea funcţionalităţilor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO