Eveniment

Atenţie unde călătoriţi: MAE atenţionează asupra unor ameninţări teroriste în Macedonia de Nord

Atenţie unde călătoriţi: MAE atenţionează asupra...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

17.02.2019, 17:47 293

MAE informează românii care vor să călătorească sau tranzitează Macedonia de Nord, că potrivit datelor transmise de Ministerul Afacerilor Interne local, vineri, au fost derulate operaţiuni pentru prevenirea desfăşurării unui atac terorist pe teritoriul ţării.

„Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acţionat pe baza unor informaţii privind iminenţa comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susţinătoare ale ISIS”, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Autorităţile din Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securităţii instituţiilor publice şi în locurile aglomerate, potrivit sursei citate.

Prin urmare, MAE recomandă cetăţenilor români să acorde atenţie persoanelor din jur, să manifeste atenţie sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale şi să monitorizeze publicaţiile locale pentru obţinerea informaţiilor actualizate de pe acest spaţiu geografic.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.