• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

AUR începe procedura pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis: Vom merge până la capăt

AUR începe procedura pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis: Vom merge până la capăt

Autor: Gabriel Pecheanu

01.11.2021, 14:20 320

Încep procedurile pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, transmite deputatul George Simion, copreşedinte AUR. El spune că documentul a fost semnat şi de parlamentari ai PNL.

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm azi iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulţi parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare şi vom apela la sutele de mii de români care ne contactează şi ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peştele se împute de la cap”, anunţă copreşedintele AUR George Siion.

El spune că referendumul pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins şi a doua variantă de guvern.

„Este momentul. Au existat două propuneri de premier. Trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem şi la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Vom merge către români şi-i vom ruga să semneze. (...) Vom merge până la capăt. Ne-au semnat deja şi parlamentari de la PNL”, adaugă Simion.

La rândul său, celălalt copreşedinte al AUR, Claudiu Târziu, susţine că demersul nu este vreun moft, ci o datorie.

„Nu e un joc politic, ci un gest de mare responsabilitate”, adaugă Târziu.

Cei doi lideri AUR au fost însoţiţi de parlamentari ai fostmaţiunii, care afişau pancarde pe care scria „Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas. www.josiohannis.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: