Eveniment

Austria a suspendat toate trenurile către şi dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus

Austria a suspendat toate trenurile către şi dinspre...

Autor: Anamaria Cadis

23.02.2020, 23:52 143

Autorităţile austriece au decis, duminică seara, să suspende toate trenurile spre şi dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus depistat în nordul peninsulei, scrie Sky News. 

Duminică seară, Austria a refuzat intrarea în ţară a unui tren care venea din Italia, după ce Căile Ferate de Stat italiene au informat compania feroviară OBB că la bord există două persoane cu febră.

Ulterior, operatorul a confirmat pentru Sky News că tot traficul de trenuri către şi din Italia a fost suspendat.

„Momentan nu este posibilă deplasarea peste Brenner în oricare dintre direcţii în urma unei decizii oficiale a autorităţilor", a transmis compania OBB într-o postare pe Twitter.

Deocamdată nu se ştie cât va dura această suspendare a transportului feroviar.

În Elveţia, autorităţile aşteaptă sosirea a 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, care traversează zilnic frontiera pentru a lucra în statul vecin.

Autorităţile elveţiene au anunţat că, deocamdată, frontierele rămân deschise între Italia şi Elveţia, în ciuda faptului că mai mulţi politicieni au cerut restricţionarea accesului, sau măcar înăsprirea controalelor, scrie corriere.it.

Guvernul de la Berna a transmis că deocamdată se rezumă la monitorizarea atentă a situaţiei şi că este pregătit să ia măsuri pentru protejarea sănătăţii locuitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO