Eveniment

Autopsiile au dat peste cap tot ce se ştia despre virus. Medic: Infecţia cu SARS-CoV-2 produce afecţiuni la nivelul tuturor organelor

Autopsiile au dat peste cap tot ce se ştia despre virus. Medic: Infecţia cu SARS-CoV-2 produce afecţiuni la nivelul tuturor organelor

Autor: Andreea Tobias

05.07.2020, 08:01 28389

Noul coronavirus afectează toate organele. Chiar şi pacienţii cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectaţi cu noul coronavirus, a spus, la Digi24, profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina.

Sabrina Zurac a afirmat că a făcut mai multe autopsii şi a constatat că infecţia cu SARS-CoV-2 produce afecţiuni la nivelul tuturor organelor: principalele afecţiuni sunt la nivel pulmonar şi cardiac.

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară şi formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a ţesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamaţia pe care o produce virusul şi afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracţie a peretelui inimii şi tulburări de funcţionare, la nivelul ficatului. Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcţiei celulei hepatice şi la afectarea capacităţii de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deşeurile toxice din organism să nu se mai elimine aşa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar şi zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncţia fiecărui organ în parte şi de asemenea în ganglionii limfatici şi în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecţiei cu SARS-CoV-2”, a declarat directorul medical al spitalului Colentina într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24.

Întrebată dacă oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 ar mai fi avut o şansă, Sabrina Zurac a răspuns că rata de viaţă era peste 20, 30 de ani.

 
AFACERI DE LA ZERO