Eveniment

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor începe o acţiune la nivel naţional şi vrea să controleze 100.000 de automate de cafea

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Autor: Izabela Cutieru

14.03.2019, 13:25 137

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) demarează o acţiune la nivel naţional ce vizează controlul celor circa 100.000 de automate de cafea care funcţionează în prezent în România. 

„În momentul de faţă, pe baza specificaţiilor tehnice ale acestor aparate, acestea nu au dreptul să funcţioneze outdoor, fiind proiectate exclusiv pentru a fi folosite în interior. De asemenea, automatele de cafea pot funcţiona, în condiţii de siguranţă deplină, doar dacă sunt branşate la o reţea de apă”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Marius Pîrvu, preşedintele ANPC.

Conform unor studii, automatele de cafea regăsite pe majoritatea teritoriului României sunt branşate la recipiente care utilizează surse de apă necunoscute, nesigure.

În urma investigaţiilor efectuate de ANPC, comercianţii trebuie să prezinte toate autorizaţiile necesare pentru ca aceste automate să poată funcţiona în continuare, în prezent acestea fiind neînregistrate şi neautorizate. ANPC vizează, de asemenea, măsuri prin care denumirile reale şi ingredientele complete ale produselor comercializate prin intermediul automatelor să fie specificate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO