Eveniment

Autostrada A2 a fost redeschisă. Lista cu drumurile naţionale închise

Autostrada A2 a fost redeschisă. Lista cu drumurile naţionale închise

Foto: Silviu Matei

Autor: Claudiu Ilioiu, Mediafax

02.02.2012, 13:32 1394

Circulaţia pe autostrada A2 a fost reluată, conform site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Traficul este în continuare întrerupt din cauza zăpezii şi viscolului pe drumurile DN22(Râmnicu Sărat-Braila), DN 22F(IZVOARELE - NALBANT), DN 23B(Stupina/VN), DN 2C(Costesti - Slobozia).

CNADNR anunţase în urmă cu 2 ore că începând cu ora 11.30 traficul pe autostrada A2, între Bucureşti şi Fundulea, a fost închis, ca urmare a viscolului şi a ninsorii, care reduc vizibilitatea. Cu jumătate de oră înainte, la ora 11, CNADNR anunţa că a închis traficul pe sectorul Lehliu-Fundulea.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti s-a format gheaţă între kilometrii 49 şi 86, iar stratul de zăpadă măsoară între unu şi doi centimetri.

Totodată, conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, din cauza ninsorii au fost impuse restricţii pentru traficul greu, în vederea evitării blocajelor şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Astfel, traficul a fost restricţionat pe DN2B Vizireni - Brăila, pentru maşinile mai mari de 3,5 tone, şi pe DN2 (E85) Bucureşti - Buzău, pentru autovehiculele care depăşesc 7,5 tone. Pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, restricţia petnru traficul greu a fost ridicată, a precizat Centrul Infotrafic.

Informaţii despre starea drumurilor pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineaţă până duminică seara, avertizând că aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, începând din sud-vest, local stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri, iar vântul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului ninsori şi intensificări ale vântului vor fi încă din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.

La începutul acestei săptămâni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între -27 şi -17 grade.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelaşi interval, valabilă pentru Crişana şi Banat, unde noaptea temperatura va coborî sub -10 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO