Eveniment

Autostrada Bucureşti-Ploieşti are kilometri întregi pe care nu s-a turnat niciun strat de asfalt, la două luni înainte de inaugurare. VIDEO cu stadiul lucrărilor

Autor: Andreea Neferu

31.10.2011, 12:19 1652

Autostrada Bucureşti-Ploieşti ar trebui inaugurată la mijlocul lunii decembrie, însă pe anumite porţiuni nu s-a turnat nici măcar un centimetru de asfalt, pe niciunul dintre sensurile de mers, potrivit unui material video realizat de Ministerul Transporturilor în urmă cu o săptămână.



Autostrada aflată în cel mai avansat stadiu de execuţie este Bucureşti-Moara Vlăsiei, construită de italienii de la Pizzaroti şi Tirena Scavi.

Stadiul fizic al lucrărilor se ridica la 85% la 1 septembrie, potrivit unor informaţii recente transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în condiţiile în care deja a fost turnat şi al doilea strat de asfalt, s-au amenajat intersecţiile de la capătul tronsonului (inclusiv la pasajul peste autostradă de la Moara Vlăsiei), s-a montat parapetul metalic şi s-a pus în funcţiune şi pasajul de la kilometrul 8,95, după cum se poate vedea şi în materialul video.


CNADNR spera ca la finalul lui octombrie să deschidă un tronson de 13,5 kilometri din această autostradă, însă nu a anunţat nimic în acest sens.


Pe de altă parte, autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti, care ar trebui finalizată în decembrie, nu era gata decât în proporţie de 64% la 1 septembrie, faţă de 52% în vara anului trecut. În prima parte a anului, această autostradă s-a aflat în mijlocul unui scandal de proporţii, în condiţiile în care Ministerul Transporturilor a vrut să rezilieze contractul de 883,7 milioane de lei încheiat cu constructorii Spedition UMB (controlată de Dorinel Umbrărescu), PA&CO International (Costel Căşuneanu) şi Euroconstruct Trading 98 (Dan Beşciu). Ce s-a realizat însă până în prezent pe această autostradă şi care sunt şansele ca ea să fie gata la finalul anului?


La prima subsecţiune a autostrăzii (primii 12,1 km dinspre Moara Vlăsiei spre Ploieşti - n. red.), au fost executate lucrările la toate podurile şi pasajele, la fundaţia de balast şi la primele zone exeperimentale de balast stabilizat cu ciment. La al doilea tronson, de 16,6 km, constructorii au început turnarea asfaltului pe o porţiune de 7 kilometri, în timp ce la ultimul tronson, de 13,8 km, se lucrează la amenajarea intersecţiei cu centura Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO