Eveniment

Avertisment: Noul coronavirus se poate transmite prin vaporii din ţigările electronice

Avertisment: Noul coronavirus se poate transmite prin...

Autor: Departamentul Social

12.04.2020, 07:06 114901

Vaporii din ţigările electronice pot transmite coronavirusul, avertizează dr. Florin Mihălţan, pneumolog la Insitutul Marius Nasta. În emisiunea Marius Tucă Show, doctorul a spus că vaporii de la ţigara electonică au potenţial de contaminare şi cea mai bună protecţie e renunţatul la fumat.

"Ceaţa pe care o crează acei vapori este potenţial contaminată, la fel ca picăturile de salivă pentru cei din jur, dacă individul respectiv este o sursă de contagiune”, spune Florin Mihălţan, medic pneumolog.

Dacă un fumător infectat cu coronavirus, dar fără simptome, ar renunţa la ţigări, ar putea identifica mult mai rapid semnele bolii, declară medicul Mihălţan.

„Se ştie că în 24 de ore îşi recapătă mirosul şi gustul. Să nu uităm că, între simptomele pe care le induce Covidul, apare şi această pierdere a mirosului şi a gustului. E un simptom care nu e semnalat foarte des în literatură, dar e prezent. În următoarele 48 de ore, 72 de ore, începe să simtă o eliberare a respiraţiei şi simte acest lucru şi la efort şi de multe ori scade şi simptomul major, tusea”, adaugă Florin Mihălţan, medic pneumolog, pentru MEDIAFAX.

Şi în emisiunea Marius Tucă Show, doctorul Mihălţan a făcut referire la acest fenomen: "Ştiu că mulţi fumători se vor supăra de ceea ce urmează să spun, sunt tot timpul întrebat, având în vedere predispoziţia acestor eşantioane de a face boli severe, ce trebuie să facă să evite evoluţia. Ce le voi spune nu le va conveni, e momentul să se gândească la întreruperea fumatului. E un mod protectiv. Nu e valabil numai pentru coronavirus, aceeaşi predispoziţie de a face viroze de la virus gripal până la alte tipuri de infecţii sunt raportate pt fumători. Ţigara electronică, sunt cercetărori britanici care spun ca vaping-ul, aceşti vapori de la ţigara electonică au potenţial de contaminare. Pentru că noi ştim că picatura de salivă, care e emanată la momentul strănutului, este cea care transmite".

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de LUNI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO