Eveniment

Bilanţul ofensivei de proporţii lansată de Turcia în Siria: Cel puţin 262 de militari turci şi arabi au murit de la lansarea operaţiunii „Izvorul Păcii”

Bilanţul ofensivei de proporţii lansată de Turcia în...

Autor: Andrei Vacaru

11.10.2019, 21:04 84

Forţele Democratice Siriene au anunţat vineri că cel puţin 262 de militari turci şi aliaţi arabi ai acestora au murit de la lansarea de către Ankara a operaţiunii „Izvorul Păcii”, care vizează miliţiile kurde din nordul Siriei, potrivit agenţiei ruse de presă TASS.

Potrivit aceleiaşi surse, forţele kurde au pierdut până acum 22 de militari.

Pe de altă parte, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a informat că „342 de terorişti au fost eliminaţi” în timpul operaţiunii. De asemenea, Ministerul Apărării de la Ankara a informat că vineri s-a înregistrat primul deces al unui militar turc în cadrul acestei operaţiuni.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO