Eveniment

Blocaj la Casa de Pensii. Deciziile de pensionare vor putea fi emise din nou începând de luni

Blocaj la Casa de Pensii. Deciziile de pensionare vor...

Autor: Mediafax

13.10.2016, 15:42 869

Reprezentanţii Casei de Pensii anunţă că deciziile de pensionare vor putea fi emise din nou începând de luni, sistemul informatic fiind blocat pentru actualizarea softului de calcul, în urma unei legi intrate în vigoare în luna iulie, care prevede o nouă formulă de calcul pentru pensionarii care au lucrat în minerit şi în zonele de radiaţii I şi II.

"A trebuit să verificăm toate dosarele care intră sub incidenţa acestei legi, să identificăm toate persoanele beneficiare. În paralel s-a mers şi cu demersul de a actualiza aplicaţiile informatice. Orice lege care vine să modifice Legea cadru, Legea 263 din 2010, implică automat actualizarea softului de calcul. Fiind o lege foarte tehnică, este absolut necesar un interval de timp. În această perioadă, au fost elaborate noile aplicaţii informatice, au fost testate, să ne asigurăm că nu se întâmplă nimic, că nu există nicio scăpare faţă de dispoziţiile legale şi începând de luni, toate casele teritoariale de pensii au aplicaţia şi vor putea emite decizii de pensionare", a declarat pentru MEDIAFAX Angelica Mihail, directorul de comunicare al Casei Naţionale de Pensii Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO