Eveniment

BMF Grup: Piaţa serviciilor de facility management a ajuns la 3 mld. euro

BMF Grup: Piaţa serviciilor de facility management a...

Autor: Cristina Bellu

07.11.2018, 00:00 232
Piaţa serviciilor de facility management, care cuprinde operarea şi întreţinerea clădirilor, precum şi mentenanţa şi evidenţa contractelor cu furnizorii sau cu firmele de salubrizare şi pază, a continuat să se dezvolte tot mai mult în ultimii ani, ajungând la valoarea de 3 mld. euro pe plan local, potrivit lui Gabriel Tomescu, CEO al BMF Grup, principalul jucător din industria de facility management din România. „Piaţa de facility management din România a ajuns la 3 mld. euro, o valoare semnificativă, însemnând 1,6% din PIB, dar totuşi cu potenţial de creştere având în vedere că în ţările din vestul Europei această industrie ajunge la 4% din PIB.“, spune  Gabriel Tomescu. Creşterea sectorului vine în contextul în care atât proprietarii, cât şi cei care administrează clădirile au conştientizat că proprietăţile şi utilităţile bine gestionate ajută companiile să funcţioneze eficient. 

 “Acest domeniu în continuă expansiune este principalul responsabil de costurile de exploatare ale unei clădiri, care privite din perspectiva întregului ciclu de viaţă al acesteia, reprezină circa 80% din totalul costurilor pe ciclu de viaţă. “, explică Gabriel Tomescu. BMF GRUP acoperă servicii integrate de facility management pentru 5 milioane de metri pătraţi de clădiri, cu 1.500 de angajaţi, în 1.000 de locaţii, potrivit datelor furnizate de site-ul companiei.


 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO