Eveniment

BNR a lansat o monedă de aur cu tema „Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri”

BNR a lansat o monedă de aur cu tema „Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri”

Autor: Bianca Ciocotisan

30.04.2018, 14:40 171

Banca Naţională a României (BNR) a lansat luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri” cu o valoare nominală de 100 de lei, arată un comunicat al băncii.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei, iar potrivit BNR, aversul monedei redă scena intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 lei”, stema României şi anul de emisiune „2018”. Reversul monedei prezintă portretul lui Mihai Viteazul şi inscripţiile „Mihai Viteazul” şi ,,Precursor al Marii Uniri”.

„Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, iar tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur”, arată comunicatul BNR.

BNR menţionează că lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

AFACERI DE LA ZERO