Eveniment

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor: Peste 2 mld. euro sunt alocate doar la nivelul ministerului pentru programe ce ţin de mediu, precum staţii de colectare, insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deşeurilor sau fonduri pentru împăduriri

ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul...

Autor: Cristina Bellu

17.05.2022, 10:03 514

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, susţine că sumele gestinonate la nivelul ministerului Mediului din perspectiva ESG sunt cele mai mari din ultimii zece ani.  

“Sumele pe care le gestionăm la nivelul ministerului Mediului din perspectiva ESG (environmental, social, governance-n. red.) şi mai ales a ceea ce înseamnă perioada următoare sunt cele mai mari din ultimii zece ani. Discutăm de ordinul miliardelor de euro care sunt alocate pentru programe ce ţin de mediu, indiferent dacă discutăm de staţii de colectare, de insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deşeurilor la nivelul oraşelor, fie că discutăm de bani pentru împăduriri”, a spus Bogdan-Radu Bălănişcu la conferinţa ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile.

Alte declaraţii:

Nu toţi banii vin prin ministerul Mediului. O parte din banii care impactează mediul atunci când sunt cheltuiţi în sensul priorităţilor pentru care au fost desemnaţi vin şi prin alte ministere. De exemplu, pe partea de exploatări forestiere- o parte din sprijinul financiar va veni prin ministerul Agriculturii şi nu prin cel al Mediului.

Avem peste 2 miliarde de euro doar la nivelul ministerului Mediului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO