Eveniment

Bogdan Simion, preşedintele FONPC, una dintre variantele luate în calcul pentru Ministerul Muncii

Bogdan Simion, preşedintele FONPC, una dintre variantele...

Autor: Aurelia Alexa

13.11.2015, 17:33 330

Potrivit surselor citate, lui Simion i s-a propus acest portofoliu, însă nu ar fi singura variantă pentru conducerea Ministerului Muncii.

Bogdan Simion, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, este director executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Copilului, dar şi al fundaţiei SERA România, organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 1996, în domeniul protecţiei copilului şi al promovării drepturilor copiilor. Conform site-ului organizaţiei, aceasta a contribuit la închiderea instituţiilor de tip vechi care adăposteau în condiţii mizere sute de copii şi la dezvoltarea de servicii sociale alternative, dar şi la înfiinţarea primei Bănci de Os din România, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Simion este şi director executiv al Institutului pentru Dezvoltarea Copilului.

De asemenea, el a lucrat ca expert independent pentru Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru elaborarea unui sistem naţional de monitorizare a drepturilor copilului şi a fost consultant pentru Centrul de Resurse şi Inforare pentru Profesiuni Sociale, pentru elaborarea standardelor instituţionale pentru serviciile sociale pentru copii cu handicap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO