Eveniment

Braşov: 46 de picturi furate din state UE şi patru bucăţi de fildeş, de 100.000 euro, recuperate

Braşov: 46 de picturi furate din state UE şi patru...

Autor: Departamentul Corespondenţi

20.04.2017, 12:12 123

Potrivit IGPR, poliţiştii din Braşov au destructurat o grupare infracţională deosebit de periculoasă, care acţiona în special în zona Braşovului.

Gruparea era coordonată de un bărbat, urmărit internaţional pentru săvârşirea unor infracţiuni grave.

Activităţile de prindere în flagrant ale membrilor grupării au avut loc în ianuarie, fiind recuperate 46 de picturi, cel mai probabil furate de la colecţionari ai unor state membre UE, unele dintre acestea datând din secolele XVIII - XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la peste 50.000 euro.

De asemenea, au fost ridicate patru bucăţi de fildeş, cu greutatea totală de 53 de kilograme, cu o valoare estimată la 53.000 de euro.

Totodată, au fost probate şi activităţi de trafic de droguri, fiind confiscate aproximativ 1.5 kilograme de canabis care urmau să fie distribuite în municipiul Braşov.

Liderul grupării a reuşit iniţial să se sustragă cercetărilor, stabilindu-se că, în perioada 10 - 11 februarie, ar fi trecut fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, prin zona verde, unde şi-ar fi procurat un set de documente falsificate.

În cauză, a fost declanşată o amplă activitate de asistenţă juridică internaţională adresată autorităţilor spaniole, astfel încât acesta a fost localizat şi prins în Madrid, la data de 18 februarie, urmând să fie predat autorităţilor române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO