Eveniment

BREAKING! Sfidare în faţa lui Putin din cercul apropiat: Oligarhul rus Roman Abramovich vinde clubul de fotbal Chelsea şi va dona toţi banii victimelor războiului din Ucraina

BREAKING! Sfidare în faţa lui Putin din cercul...

Autor: Ştefan Stan

02.03.2022, 20:53 10950

Oligarhul rus Roman Abramovich a declarat miercuri că va vinde clubul de fotbal Chelsea din Anglia, o mişcare dramatică care vine ca răspuns la indignarea provocată de invazia Rusiei în Ucraina, scrie CNBC. 

Abramovici a anunţat, în acelaşi timp, că a dat instrucţiuni renumitei echipe să înfiinţeze o fundaţie care va folosi toate veniturile nete obţinute din vânzarea lui Chelsea în beneficiul "tuturor victimelor războiului din Ucraina".

"Aşa cum am mai declarat, am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului. Prin urmare, în situaţia actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece cred că acest lucru este în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, precum şi al sponsorilor şi partenerilor clubului", a spus Abramobich. 

Anunţul vânzării a venit la mai puţin de o săptămână după ce miliardarul a declarat că transferă administrarea clubului către administratorii unei fundaţii caritabile şi după ce s-a cerut ca Abramovich să fie sancţionat de Marea Britanie.

Abramovici a cumpărat Chelsea, care are sediul la Londra, în 2003. În timpul mandatului său, Chelsea a câştigat de cinci ori titluri de sezon în prima divizie de fotbal din Anglia, Premier League, şi a câştigat de acelaşi număr de ori prestigioasa Cupa FA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO