Eveniment

BREAKING. Vine vaccinul: Pfizer obţine o eficienţă de 95% în ultima etapă de testare şi va cere autorizare de urgenţă în următoarele zile

BREAKING. Vine vaccinul: Pfizer obţine o eficienţă de...

Autor: Alex Ciutacu

18.11.2020, 14:41 5006

Gigantul american Pfizer a anunţat astăzi că vaccinul anti-Covid-19 pe care îl dezvoltă a dovedit o eficienţă de 95% în ultima etapă de testare, adăugând că a trecut deja prin cele două luni de siguranţă necesare aprobării unui vaccin şi va aplica pentru autorizare de urgenţă în următoarele zile.

Producătorul de medicamente a declarat că eficienţa vaccinului dezvoltat alături de nemţii de la BioNTech rămâne aceeaşi indiferent de vârstă şi etnie şi că nu există efecte secundare majore, ceea ce arată că imunizarea la nivel global ar putea face deja primii paşi.

Eficienţa în adulţii cu vârste de peste 65 de ani, aflaţi în grupele de risc, depăşeşte 94%.

Analiza finală vine la doar o săptămână după ce rezultatele iniţiale au arătat o eficienţă de peste 90% a vaccinului.

Săptămâna aceasta, compania Moderna a publicat rezultatele preliminare pentru vaccinul pe care îl dezvoltă, iar eficienţa s-a apropiat de cea dovedită de Pfizer.

Rezultatele peste aşteptări obţinute de cele două vaccinuri, ambele dezvoltate cu tehnologia de ultimă oră cunoscută drept mRNA, oferă optimism cu privire la finalul pandemiei de Covid-19, care a ucis deja 1,3 milioane de persoane la nivel global şi a perturbat economiile lumii şi vieţile oamenior.

Cu toate acestea, anumite segmente de populaţie vor fi prioritizate, începând cu personalul din linia întâi şi continuând cu grupele de risc, ceea ce înseamnă că va mai dura cel puţin câteva luni până când vaccinul va fi stribuit la scară largă.

Pfizer a declarat miercuri că au fost înregistrate 170 de infectări dintre cei 43.000 de voluntari care au participat la test, dintre care 162 au fost observate în segmentul cu placebo, iar 8 în segmentul cu vaccin.

Dintre participanţi, zece persoane au dezvoltat forme severe de Covid-19 şi doar unul dintre aceştia a fost vaccinat.

Singurele efecte secundare observate au fost: oboseală pentru 2% dintre cei vaccinaţi, un procent care a crescut la 3,7% dintre voluntari după a doua doză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO