Eveniment

Briefingul zilei de 14 noiembrie 2023

Briefingul zilei de 14 noiembrie 2023
15.11.2023, 00:00 30

» Rebuild Ukraine: mediul de business din România şi din regiune participă la reconstrucţia Ucrainei

Este o oportunitate să ieşim pe pieţe noi, este de părere Bogdan Pîrvu, CEO-ul producătorului de vopsele Evolor, companie din portofoliul ROCA Industry. Mediul de business din România şi din regiune participă la reconstrucţia Ucrainei. Companiile din piaţa de construcţii şi din cea din energie din România şi din regiune participă la expoziţia internaţională Rebuild Ukraine, din Varşovia, Polonia, un târg organizat pentru a implica jucătorii regionali în reconstrucţia Ucrainei.

 

» ANAF a publicat ghidul facilităţilor fiscale acordate IT-iştilor

ANAF a publicat pe site-ul instituţiei ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităţilor fiscale acordate persoanelor fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023. Proiectul elimină scutirea de impozit pentru IT-iştii cu salariu brut peste 10.000 lei. Pentru partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei, impozitul se determină prin aplicarea cotei de 10%.

 

»»Ciolacu: România este şi va rămâne un furnizor de stabilitate în regiune. Sprijinul SUA, determinant

România este şi va rămâne o ţară sigură şi un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite este determinant, spune premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu investitori americani şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec.

„Prioritatea guvernului este să garanteze, în continuare, siguranţă cetăţenilor şi economiei româneşti şi să consolideze rolul României în securitatea regională“, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

 

» Bestjobs: 3 din 5 români au participat la un interviu pentru job în acest an

Un studiu realizat pe un eşantion 1.200 de români arată că 3 din 5 angajaţi au participat anul acesta la un interviu pentru un job. 26% se tem de emoţiile prea mari, iar 41% ar spune „nu“ unui salariu oferit sub nivelul pieţei sau aşteptărilor. Peste 60% dintre respondenţii celui mai recent sondaj făcut de Bestjobs au declarat că au participat la cel puţin un interviu de angajare anul acesta, iar alţi 20% au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare.

 

» Senat: Raport favorabil în comisiile de specialitate pentru proiectul legii pensiilor

Comisiile de buget şi pentru muncă din Senat au adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul legii pensiilor, conform Mediafax. Raportul de admitere a fost aprobat cu 18 voturi „pentru“, unul împotrivă şi opt abţineri. Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Senatului, apoi să fie trimis Camerei Deputaţilor. Dezbaterile pe marginea legii pensiilor au fost aprinse. Senatorii USR au întrebat care este impactul bugetar al legii pensiilor.

 

» Ministrul apărării a pledat la CAE pentru cooperarea şi coordonarea UE-NATO în sprijinul Moldovei

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a participat, marţi, la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe (CAE), unde a vorbit despre sprijinul acordat Ucrainei, dar a pledat şi pentru cooperarea şi coordonarea UE-NATO în sprijinul Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO