Eveniment

Britanicii de la Cineworld renunţă la planurile de a vinde Cinemacity în România. În 2023 acţiunile Cineworld pe Bursa de la Londra s-au prăbuşit cu 76%

Britanicii de la Cineworld renunţă la planurile de a...

Autor: Liviu Popescu

18.04.2023, 10:57 752

Operatorul britanic al lanţului de cinematografe Cineworld (CINE.L) a afirmat marţi că a renunţat la vânzarea planificată a activităţilor sale din Europa de Est, precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România, şi Israel, afirmând că propunerile primite nu au atins valoarea necesară pentru creditorii săi.

Al doilea mare operator de lanţuri de cinematografe din lume, după AMC Entertainment şi-a plasat în septembrie majoritatea activităţilor sale sub protecţia legii falimentului, în conformitate cu capitolul 11 din SUA. Operaţiunile comerciale ale companiei din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România şi Israel, grupate în afacerea "Restul lumii", nu se află sub protecţia falimentului şi au reprezentat aproximativ 13% din veniturile sale în 2021.

La începutul acestei luni, Cineworld a renunţat la planurile de a-şi vinde afacerile din SUA, Marea Britanie şi Irlanda, după ce nu a reuşit să găsească un cumpărător, şi a depus un plan de reorganizare pentru a reduce datoriile cu aproximativ 4,53 miliarde de dolari şi a strânge fonduri de 2,26 miliarde de dolari pentru a ieşi din faliment.

În 2023 acţiunile Cineworld pe Bursa de Valori din Londra au minus 76% şi se tranzacţionează la 0,92 lire sterline pe acţiune faţă de 31 de lire în urmă cu un an şi 255 lire în urmă cu cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO