Eveniment

Bulgaria ascultă ameninţările: Guvernul de la Sofia nu va furniza arme Ucrainei

Bulgaria ascultă ameninţările: Guvernul de la Sofia nu...

Autor: Mihai Draghici

19.03.2022, 08:00 474

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, s-a întâlnit vineri cu militari din SUA şi din alte state NATO staţionaţi în Bulgaria, evidenţiind necesitatea misiunilor comune pentru consolidarea apărării în estul Europei, iar Guvernul de la Sofia a anunţat că nu va oferi armament Ucrainei.

Lloyd Austin a afirmat că este necesară consolidarea "încrederii" între armatele statelor membre NATO. "Încrederea nu se construieşte în ultimul moment, sunt necesare eforturi zilnice. Din ceea ce am aflat, exact acest lucru îl faceţi, construiţi încredere între aliaţi, vă cunoaşteţi mai bine, este extraordinar", a afirmat Lloyd Austin, potrivit CNN, în cursul vizitei la o bază din Bulgaria în care sunt militari din SUA şi din alte naţiuni membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi timp, premierul bulgar, Kiril Petkov, a anunţat că Bulgaria nu se va implica în conflictul militar din Ucraina şi nu va furniza armament armatei ucrainene. Însă Bulgaria va continua să ofere asistenţă umanitară Ucrainei. Premierul Kiril Petkov se va întâlni sâmbătă, la Sofia, cu secretarul american al Apărării.

Guvernul Bulgariei a anunţat vineri expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO