Eveniment

Business Insights cu PwC România. Ionuţ Simion, country manager PwC România: Revenirea economică a companiilor a fost una vizibilă. Scăderile sunt minimale, iar multe îşi propun să crească business-ul

Business Insights cu PwC România. Ionuţ Simion, country...

Autor: Ramona Cornea

11.10.2020, 11:32 338

Ionuţ Simion, country manager PwC România, afirmă că revenirea economică a companiilor a fost una vizibilă, scăderile pe care acestea le-au înregistrat în timpul pandemiei sunt minimale, iar multe dintre ele chiar îşi propun să crească business-ul.

”Căderea nu a fost pe atât de abruptă pe cât se preconiza în lunile aprilie – mai. Revenirea economică a companiilor a fost una vizibilă – au înregistrat pierderi mult mai mici decât se anticipa. Capacitatea de telemuncă, de muncă de la distanţă, a fost una care şi-a dovedit viabilitatea, dar a adus şi pertubări masive în industriile de suport – restaurante, servicii oferite de clădirile de birouri.  În acest moment, noi vedem că majoritatea companiilor au planuri ambiţioase de a rezista în faţa crizei, scăderile sunt minimale, iar multe îşi propun să crească business-ul şi să se adapteze noilor situaţii”, a declarat Ionuţ Simion în cadrul emisiunii Business Insights cu PwC România.

Cei mai importanţi câştigători în această situaţie sunt companiile din comerţul online, companiile care au investit în soluţii de tehnologie, toţi cei care au investit în livrările online, adaugă el.

”Uimitor, sectorul de real estate şi piaţa imobiliară sunt unii dintre cei mai mari câştigători. A fost una dintre marile surprize ale economiei nu numai în România, ci şi la nivel global. Marii pierzători, cei care sunt în pragul dezastrului sunt companiile din ospitalitate, fie că vorbim despre restaurante, hoteluri, cluburi. Chiar şi industria sportivă va cunoaşte o ajustare semnificativă a veniturilor din sport”, a explicat Ionuţ Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO