Eveniment

Business MAGAZIN. Costin Dămăşaru, fondator Veruvis, Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale: Încerc să citesc 1-2 ore pe zi

Autor: Ioana Mihai-Andrei

10.12.2023, 20:00 185

Antreprenorul Costin Dămăşaru a creat Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale Veruvis, un proiect de o viaţă pentru el, adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare şi în lupta sa cu o boală neuronală: tinitus. Veruvis ţinteşte să rezolve tulburări de somn, dificultăţi în gestionarea emoţiilor, a anxietăţilor, fricilor şi să optimizeze capacitatea de concentrare.

El a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătăţirii performanţei creierului uman, folosind tehnologiile Brain Mapping şi Brain Computer Interface. Este doctor în management, licenţiat în psihologie şi a obţinut un masterat în administrarea afacerilor. În prezent este doctorand în fizică, în cadrul Facultăţii de Neuroştiinţe Aplicate din Universitatea Politehnica Bucureşti şi masterand în neuroştiinţă aplicată în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania. A susţinut prelegeri în calitate de profesor invitat la Universitatea Vives din Brugges (Belgia), Universitatea Kassel din Kassel (Germania) şi Sheffield City College (UK).

Cifra de afaceri şi profitul au crescut cu aproximativ 400%, respectiv 300%, iar numărul de angajaţi a crescut cu 75% în 2022 faţă de anul anterior, conform antreprenorului. Compania Neuro Enhacement SRL, care administrează centrul Veruvis, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, în creştere cu 400% faţă de 2021, şi cu un profit net de aproape 7 milioane de lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO