Eveniment

Business MAGAZIN: O avanpremieră a vieţii de mâine. Giganţii din tehnologie se folosesc de pandemie ca de un laborator în care cultivă lumea visată de ei. Ce rol joacă Bill Gates

Business MAGAZIN: O avanpremieră a vieţii de mâine....

Autor: Bogdan Cojocaru

12.07.2020, 17:00 512
Activista şi jurnalista canadiană Naomi Klein oferă, într-un eseu publicat de The Intercept, The Guardian şi alte publicaţii mari, o avanpremieră a lumii de mâine, una în care o bună parte din aspectele vieţii americanilor este controlată de companiile mari de tehnologie. 

Ea vorbeşte despre America, însă temerile la care face referire sunt prezente şi în vieţile europenilor. Klein atrage atenţia că giganţii din tehnologie se folosesc de pandemie ca de un laborator în care cultivă lumea visată de ei.

În timp ce coronavirusul continuă să ucidă mii de oameni în fiecare zi, companiile din tehnologie profită de oportunitate pentru a-şi extinde influenţa şi puterea, scrie Naomi Klein.

Pentru câteva momente, în timpul şedinţei zilnice despre criza medicală ţinută de guvernatorul din New York în ziua de miercuri, 6 mai, figura sobră care a apărut pe ecrane săptămâni întregi a fost înlocuită de ceva ce seamăna a zâmbet.
„Suntem gata, ne-am hotărât”, a anunţat gâfâit guvernatorul. „Suntem newyorkezi, aşa că suntem cutezători, suntem ambiţioşi (...) Ne dăm seama că schimbarea nu este doar iminentă, ci şi că ne poate fi prietenă dacă o facem aşa cum trebuie.“

Inspiraţia pentru această dispoziţie neobişnuit de bună a fost o intervenţie televizată a fostului CEO al Google Eric Schmidt, care s-a alăturat conferinţei guvernatorului pentru a anunţa că va conduce un grup pentru reimaginarea realităţii post-COVID din statul New York, cu accent pe integrarea permanentă a tehnologiei în fiecare aspect al vieţii civice.
 

Citiţi articolul integral pe Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO