Eveniment

CAF a livrat în avans primul metrou din noua serie pentru Bucureşti

CAF a livrat în avans primul metrou din noua serie...

Autor: Andrei Mazurchievici

23.12.2015, 13:58 643

"Am accelerat calendarul de livrare a celor opt trenuri pentru că Bucureştiul constituie o prioritate pentru noi, linia de producţie din Beasain fiind mobilizată pentru acest proiect", a declarat Inaki Barrenechea, CAF Area Manager, responsabil pentru România.

El a precizat că grupul spaniol va continua ritmul accelerat de producţie pentru ca restul garniturilor să fie livrate la timp.

"Vom continua să păstrăm un ritm accelerat de producţie. Bucureştiul are nevoie de aceste noi trenuri, iar compania noastră a luat toate măsurile pentru ca ele să fie livrate la timp şi nevoile de transport ale Capitalei să fie acoperite. Pe lângă impactul pozitiv asupra experienţei călătorilor, noile trenuri vor aduce şi un plus de eficienţă în operare pentru operatorul bucureştean, prin scăderea consumului de energie electrică şi reducerea costurilor cu mentenanţa", a completat Barrenechea.

Primul tren CAF din seria comandată de Metrorex este în Bucureşti la puţin peste un an de la semnarea contractului, care stipulează un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, producţie, verificare şi recepţie finală.

De îndată ce toate probele din fabrică vor fi încheiate cu succes, operatorul bucureştean va efectua o serie de teste dinamice şi verificări tehnice alături de specialiştii companiei CAF înainte de punerea efectivă în funcţiune a primei garnituri.

Toate cele opt trenuri au fost deja inspectate la fabrica principală a companiei CAF din Spania, sub supravegherea oficialilor Metrorex.

Noile trenuri au fost achiziţionate în baza unui contract în valoare de 47 milioane euro semnat cu Metrorex în noiembrie 2014, cu finanţare de la Banca Europeană de Investiţii.

Acestea sunt similare celor 16 garnituri cumpărate de la CAF în baza unui contract în valoare de 97 milioane de euro semnat în 2011.

Constructorul spaniol a câştigat şi în acest an o licitaţie Metrorex, pentru 51 de trenuri, destinate magistralei 5 Drumul Taberei - Pantelimon, însă procedura a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a suspendat licitaţia până la finalizarea cercetărilor în dosarul vizând această procedură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO