Eveniment

Călătoria cu metroul în Bucureşti, o experienţă mai lungă decât un drum cu trenul până la Ploieşti. De vină sunt datoriile Metrorex către Alstom, firma care asigură mentenanţa

În 2021, în medie, lunar, s-au înregistrat între 5 şi 7 milioane de validări de cartele de metrou pe fiecare magistrală din Bucureşti, potrivit unor date furnizate anterior de Metrorex.

În 2021, în medie, lunar, s-au înregistrat între 5 şi 7 milioane de validări de cartele de metrou pe fiecare magistrală din Bucureşti, potrivit unor date furnizate anterior de Metrorex.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.07.2022, 17:00 1496

♦ Situaţia durează de mai multe zile, iar ieri, pe 21 iulie 2022, Metrorex anunţa, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că „circulaţia la metrou se desfăşoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat”.

Zeci de minute petrecute în subteran pentru o călătorie, care, în mod normal, nu ar fi trebui să dureze mai mult de un sfert de oră. Este doar una dintre experienţele pe care le trăiesc de câteva zile bucureştenii care aleg transportul cu metroul, în condiţiile în care, din cele 57 de trenuri care ar trebui să ruleze pe şine, doar 35 sunt în funcţiune.

„Dacă te uiţi pe harta rutieră, distanţa dintre Bucur Obor şi zona Antilopa (cartierul Pantelimon) este de 6,5 kilometri. La traficul din Bucureşti, distanţa este parcursă, în traficul de suprafaţă, în cel mai rău caz, în 18 minute. Vă povestesc din ce-am trăit: staţia de metrou Pantelimon. Trenul a plecat de 4 minute, arată ceasornicul din staţie. Oamenii îl aşteaptă pe următorul. În 17 minute (plus cele 4) ajunge un nou tren. Oamenii din staţie urcă, se aşază pe scaune. După un minut sunt anunţaţi că trebuie să coboare, pentru că trenul se retrage pentru revizie”, povesteşte un bucureştean care a călătorit cu metroul la începutul acestei săptămâni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO