Eveniment

Calculele MFP: Impactul bugetar al Legii pensiilor este de 80 miliarde de lei, în patru ani

Calculele MFP: Impactul bugetar al Legii pensiilor este...

Autor: Alina Botezatu

09.10.2018, 22:45 36

„Legea pensiilor a fost ieri avizată de Finanţe şi mâine, în şedinţa de Guvern, că mâine va fi şedinţa de Guvern, nu joi, va fi pe ordinea de zi. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, până la final de an, să avem şi această lege în Parlament”, a explicat Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1.

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de 700 de milioane de lei, anul viitor, peste ceea ce a estimat MFP, deoarece, de anul viitor, punctul de pensie începe să crească, a precizat ministrul Finanţelor, la TVR 1.

În următorii ani, această lege înseamnă un impact bugetar de 9 miliarde de lei, în 2020, de 29 miliarde de lei în 2021 şi de peste 40 de miliarde de lei în 2022.

„Ca principiu, am spus mereu că aceste două legi salarizarea şi pensiile au un impact semnificativ, dar, din punctul meu de vedere, atâta timp cât putem şi reuşim să aducem din economie bani, nu trebuie să fie pentru noi o temere”, a menţionat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO