Eveniment

Când devin armele nucleare o opţiune: Rusia ar putea recurge la această măsură dacă există o ameninţare la adresa ei

Când devin armele nucleare o opţiune: Rusia ar putea...

Autor: Laura Buciu

29.03.2022, 07:49 44

Rusia ar folosi arme nucleare doar atunci când există o ameninţare la adresa ei şi nu ca urmare a războiului desfăşurat în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat luni postului PBS Newshour, citat de CNN.

„Orice rezultat al operaţiunii (din Ucraina - n.r.), bineînţeles, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a declarat Peskov.

„Avem un concept de securitate care afirmă foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului, în ţara noastră, putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina ameninţarea pentru existenţa ţării noastre”, a mai spus el.

Întrebat despre comentariile preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Vladimir Putin un „măcelar” şi a declarat că preşedintele rus nu ar mai trebui să rămână la putere, Peskov a spus că „este destul de alarmant”.

„Este o insultă personală”, a spus Peskov. „Bineînţeles, este complet inacceptabil. Nu este treaba preşedintelui Statelor Unite să decidă cine va fi şi cine este preşedintele Federaţiei Ruse”.

În cadrul unui discurs ţinut sâmbătă în Polonia, Biden a făcut un comentariu la adresa lui Putin spunând: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, care a luat prin surprindere oficialii americani şi internaţionali.

În interviul acordat de PBS, Peskov a negat că forţele ruseşti ar fi vizat în mod deliberat civili din Ucraina, în ciuda faptului că forţele ucrainene, jurnaliştii şi refugiaţii care au fugit din ţară au descris bombardamente care au lovit infrastructura civilă, inclusiv case, şcoli, spitale şi altele.

„Ei nu bombardează case. Nu bombardează apartamente. Ei nu bombardează obiecte civile”, a declarat Peskov. „Ei bombardează doar şi vizează infrastructura militară”.

Săptămâna trecută, SUA au declarat oficial că forţele ruseşti au comis crime de război în Ucraina. Curtea Penală Internaţională de la Haga a lansat, de asemenea, o anchetă privind invazia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO