• Leu / EUR4.7564
  • Leu / GBP5.5660
  • Leu / USD4.1881
Eveniment

Când veţi confisca toate averile ilegale, iar ANAF va deveni noul DNA, domnule Iohannis?

Când veţi confisca toate averile ilegale, iar ANAF va deveni noul DNA, domnule Iohannis?

Întrebat când se vor confisca toate averile ilegale, iar ANAF va deveni noul DNA, Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale, a declarat pentru Ziarul Financiar că ANAF nu va fi niciodată noul DNA, pentru că face parte din puterea executivă şi nu este o autoritate în cadrul puterii judecătoreşti.

Cand veti confisca toate averile ilegale, iar ANAF va deveni noul DNA, domnule Iohannis?

”Nu aş amesteca lucrurile aici. ANAF nu va fi niciodată noul DNA. Face parte din puterea executivă şi nu este o autoritate în cadrul puterii judecătoreşti.

Totuşi, ce îmi doresc eu este ca ANAF să fie scos de sub influenţa politică a unui partid sau altul, a unui politician sau altul, în funcţie de cine ajunge la putere.

ANAF are o misiune foarte grea şi doar un ANAF necontrolat politic poate să o realizeze: să distrugă fenomenul de evaziune fiscală din România, prin care bugetul de stat pierde enorm, bani pe care i-ar fi putut utiliza pentru a mări venituri şi a face investiţii în viitorul nostru.

După datele oficiale, evaziunea fiscală se ridică la peste 16% din PIB, ceea ce înseamnă peste 100 miliarde lei. Dacă în următorii 1-2 ani s-ar putea anihila marea evaziune fiscală, care afectează domenii şi pieţe binecunoscute, atunci bugetul va avea bani si pentru reducerea impozitelor, dar şi pentru finantarea decentă a sistemelor publice.

În ceea ce priveşte confiscarea averilor ilegale, este bine că avem o Lege care reglementează confiscarea extinsă a averilor pentru anumite infracţiuni. Acum e o problemă de aplicare a legii, să vedem că ea produce efecte cu adevărat”.

Ce planuri are noul preşedinte al României. Cum a răspuns Klaus Iohannis la cele 20 de întrebări adresate de ZF

 

 

Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7564
Diferență: 0,0821
Ieri: 4.7525
Azi: 4.1881
Diferență: 0,0215
Ieri: 4.1872
Azi: 5.5660
Diferență: 0,3353
Ieri: 5.5474
Azi: 4.1890
Diferență: 0,086
Ieri: 4.1854